Tuesday, March 24, 2015

Jus Halia dan Bawang Putih: Penawar untuk Kolesterol, Gout & Sakit Jantung...


Assalamualaikum semua....

Seperti yang dijanjikan entry hari ini saya akan kongsi cerita tentang jus yang OpahAliya buat.


Jus ni sebenarnya sudah lebih dari satu tahun mak buat untuk kegunaan sendiri, jiran dan juga rakan-rakan di pejabat dia.

Dah lama tanya kat mak boleh tak nak promote jus ni kat public.
Dulu dia tak bagi sebab takut tak cukup tangan dan masa nak buat sebab dia kan masih bekerja. Hanya ambil order dari family dan kawan-kawan terdekat sahaja.

So now, opah sedang menghitung hari sahaja untuk dia bersara. (yeay!!!)
Jadi dia bagi green light untuk saya open order to public people.
Opah dah full time pencen dan boleh concentrate dengan 'projek' jus dia.

Apa yang best sangat jus ni?

Welp, let me share my own testimoni first.
To be honest, saya sudah lama tidak makan ubat dari farmasi or clinic jika pening kepala, selsema, sakit tekak or even batuk.
Saya hanya minum jus yang mak buat ni saja.
Satu sudu pagi,dan satu sudu malam.
Bila dah baik sakit tu boleh je stop minum. 
No side effect or can cause harm to your body.
Tak macam ubat atau antibiotik klinik yang kene habiskan juga satu botol tu.

Kawan-kawan dan jiran mak yang ada sakit jantung, kolestrol tinggi, gout dan sakit sendi semuanya cakap alhamdulillah bila consume jus ni.

Ni testimoni ke-2, toki saya.
v
v




Agak-agak berapa usia toki saya?
Sudah 80 tahun.
Hari tu dia kata kencingnya tak lawas.
Mak bagi dia minum jus ni dan alhamdulillah dah ok.
Dia cakap badan dia pun rasa segar.
Kalau tidak memang dia tak larat nak jalan pun.
Hanya tidur baring je.


Ni dah segar sampai boleh berkebun balik. hehe...
v
v


Apa yang special sangat jus ni?

Jus yang mak buat ni memang 100% pure jus.
Tiada campuran air mahupun bahan pengawet.
Antara bahan-bahan yang terkandung di dalamnya ialah lemon, bawang putih, halia, madu dan lain-lain.
Madu yang mak guna pun memang madu asli dari kampung.

This is home based product.
So pembuatan jus ini adalah berdasarkan kepada tempahan pelanggan untuk menjamin kualiti dan kesegaran jus.


Harga Sebotol:

Semenanjung/Sabah/Sarawak: 
RM40.00  
(termasuk postage)



* Perkhidmatan POS LAJU hanya pada hari ISNIN dan juga JUMAAT setiap minggu.   

* Boleh COD di area MELAWATI, TMN MELATI, KERAMAT, SETAPAK & GOMBAK dengan Kos Penghantaran PERCUMA
So, untuk mereka yang berminat untuk mendapatkan jus ni boleh
hubungi nombor dibawah ini: 

Just call/wasap:
012-3289374 (wan)

My brother will deliver your order =)

No comments:

Post a Comment