Wednesday, January 27, 2016

Bila mama STRESSSSSS!!!!!


HuWAAAAA.........

Rasa macam nak migrain je kepala ni.
Start dari hari semalam kursus dan bersambung dengan hari ni.
Panggilan kursus yang berlainan.
Stress sangat rasa.

Kenapa suka sangat hantar surat panggilan kursus last minute.
Sudah la last minute, tempat kursus pula berubah-rubah.
Dalam surat tulis lain, dalam wasap tulis lain, dalam telegrem tulis lain. Pitam cam gini. Karang tak pergi karang bukan padan muka depa, tapi padan muka aku. Dapat surat tunjuk sebab KENAPA TIDAK HADIR?

Ingat kerja cikgu tak stress ke? 
Semua kerja ada stressnya. 
waima duduk rumah jadi surirumah pun.
Korang kalau stress buat apa weyh?
Dulu kalau daku stress, lepas kelas pergi makan, makan dan makan sampai perut keras. Lepastu perabis duit beli sesuatu yang mengembirakan hati. I am not shoes lovers or even handbags fan.
so selamat duit suami ku
ahahaha.....
Selalunya beli buku la. 
Namanya pun dah kerja cikgu. Haruslah sinonim dengan buku.
Beli, beli dan beli walaupun dah tahu entah bila ada masa nak membaca.

Sekarang tak lagi.

Sekarang ni kalau stress dah tak melantak makan atau membazir duit beli buku kemudian tak baca.
I channeled my stress here.
v
v
v

at the gym


Lari atas treadmill sekurang-kurangnya 1 km.
Lepas lari 1 km pergi pula buat exercise lain.
Sit up wajib buat 60 kali. Lepastu lain-lain exercise yang entah apa nama alat exercise dia pun aku tak tahu.
Tibai je pakai. 
Kalau tak tahu ringankan mulut tanya orang kat situ.
Yang besi-besi tu tak angkat la.
Nanti jadi ninja turtle pula karang.


*kihkihkih* 

Best ye exercise ni.

Kalau ikutkan hati hari-hari nak pergi gym.
Setiap hari nak lari 1km.
Sebab setiap hari aku stress.
Ahahaaa kidding but sometime YES its true.
Tapi apakan daya masa sangat limited edition.
So, dapat pergi exercise kat gym 2 kali seminggu pun dah syukur la sangat.

Ok lah. 
Sekian sahaja luahan perasaan tentang stress dan exercise.
Lain kali kita cerita lagi.
Jap lagi pukul 2.30pm kena pergi taklimat.

Hadoi....stressnya rasa.
Kalau duduk dengar taklimat aku suka.
Jangan di suruh buat presentation atau kena kerah kepala otak nak pikir macam-macam program sudah la.
Otakku dah letih...

Kbye... 

No comments:

Post a Comment