Thursday, March 10, 2016

Fast & Furious 8

Salam rindu semua.

Ya Allah, lama sangat tak update blog. banyak cerita yang nak diceritakan.
Tapi apakan daya sibuk ya amat sampaikan waktu makan pun dah kelaut Hindi.

Orang lunch pukul 11,12,1 tapi iolss lunch selalu pukul 3,4.
Meeting, taklimat,bengkel,mesyuarat kalau tak setiap hari boleh dikatakan selang sehari. Food is on you. Tidak lagi disediakan. Teruk tak teruk keadaan sekarang ni.
Ya salam....Apa nak jadi dah ni.

Semalam paling teruk lunch pukul 5.30 petang.
Sebelum collect budak berdua tu baiklah isi perut dulu.
Fast food la paling cepat.
Tak kisah la boikot ke tak boikot.
Dah keadaan darurat makan je la.
Karang lambat sangat makan pitam pulak.


Takpela kalau waktu makan lari dan tak on time. tapi waktu solat mesti jaga dan on time. Makan boleh bila-bila, mati pun boleh bila-bila.

Kalau ikutkan kerja memang tak pernah habis.
Makin bertimbun ada.

Dah lupakan pasal kerja sekejap. Boleh jadi stress. Bila dah stress tu yang buka iG shopping macam orang tak ingat baki duit dlm bank dah tinggal berapa.*krik krik krik*. Baik buka dan update blog yang dah hampir bersawang ni.


Jom la kita nyembang kejap

Apa cerita mak jemah hari ni?

Amboi tak tahan...
Tajuk kemain omputeh sangat.
*hihiii..*

Fast Furious 8 

filem belum keluar lagi kat wayang ye. Tahun 2017 baru ditayangkan.
Tapi my version dah keluar.


Dulu bujang, gelap subuh dan sampai ke kantor.
Sekarang ni bila anak dah 2 orang sampai kantor lagi 2,3 minit nak kantoi merah. *huhu*. Tak dapat nak bayang kalau anak ramai 5,6,7 orang. Mungkin resign la kot.Jaga sendiri anak kat rumah. Tak terkejar nak menghantar setiap sorang.

Setiap hari memang tugas saya la yang hantar aliya ke 'school', ke KUMON, pergi mengaji
 dan lain-lain. Amira pula ayah dia yang hantar. Tapi time balik mama la yang collect semuanya....

Setiap hari memang mengejar masa. That's why la kalau pagi-pagi jumpa orang yang bawa kereta macam siput sedut lepas tu dok bersiar-siar atas fast line rasa bukan mcm nak tekan horn tapi nak tekan button terbang kalau ada. hadoii.....pagi-pagi bikin naik darah. when pass by the car dan tengok muka drivernya mmg langsung takde muka rasa bersalah. buat muka notting happen macam mr.bean. sabar je la kak ton... 

That's all my rambling for today. lain kali kita sembang lagi. it's time to get back to work.
kbye....



1 comment: