Tuesday, March 22, 2016

Sayang ALIYA..



Aliya tahun ni dah 5 tahun.
Cepat je masa berlalu.

Aliya istimewa sebab dialah anak yang pertama tetapi yang kedua menghuni di rahim
Dialah tempat kasih sayang pertama tercurah
Dialah peneman di kala sunyi 
Dialah yang sentiasa mengiburkan hati
Dan dialah anak yang manja

Bila dah semakin besar ni cakap pun dah semakin pandai.
Walaupun kadang-kadang nakal dan buat perangai
tapi dia sangat helpfull dan penyayang.

Kalau tengok mama bawa banyak barang she will quickly offer her help. Laju je dia cakap "Meh kakak tolong mama". 
Sejuk hati ni.

Kalau dia nampak mamanya duduk termenung atau muka letih tak tersenyum terus je dia cakap "Mama, don't worry" atau "Mama, don't sad" walaupun dia tak tahu pun apa yang sedang kita fikirkan pada waktu itu. *huhu*

Setiap hari dia akan cakap 
"Mama, i love you" 
atau 
"Mama, kakak sayang mama!!". 
Yes, setiap hari.

Mama loves you too Aliya. 
Till Jannah.







No comments:

Post a Comment